waterski en wakeboarden !

Hoe gaat het waterskiën of wakeboarden achter de boot in zijn werk?

Als je voor de eerste keer gaat waterskiën of wakeboarden dan hanteren wij een lesmethode volgens een opbouwend 3 stappen systeem dat wij reeds sinds 2005 hanteren en nog steeds volledig ondersteunen.

Bij aankomst wordt er eerst omgekleed waarna we beginnen met onze ‘waltraining’. Op de kade worden reeds een aantal basis beginselen geoefend voordat we met de boot het water op gaan. Eenmaal op het water begint het echte werk!

De eerste starts maken we aan de zogenaamde “sideboom”. Een paal die naast de boot wordt gemonteerd en je direct veel steun geeft voor je eerste start.

Doordat je dicht bij de boot staat kunnen we gelijk een aantal corrigerende tips geven en ben je al lekker aan het waterskiën of wakeboarden.

Deze starts maak je al acht de boot en hebben we al kunnen oefenen bij de waltraining op de kant nog. We monteren de waterskilijn aan de ‘tower’ (beugel over de boot) op een vrij korte afstand.

Doordat je zo kort achter de boot start zit de waterskilijn vrij hoog en helpt je enorm bij je eerste zelfstandige waterstart. Omdat je weer kort bij staat kunnen we vanuit de boot makkelijk je houding nog wat corrigeren.

Net als stap 2 maak je ook deze start achter de boot met het verschil in lengte van de waterskilijn. Doordat we de lijn verlengen, komt er meer techniek kijken bij je waterstart die je bij stap 2 al hebt geoefend.

Als je eenmaal staat heb je minder last van de golven als bij stap 2 en maak je je eerste echte waterski of wakeboard meters!

Al met al lijken het wat veel tussen stappen maar de praktijk leert dat het overgrote deel van de beginnende watersporters al tussen de 5 en 10 minuten bij stap 3 zijn aangekomen.

Het overgrote voordeel van de boot is natuurlijk de service die je ondervindt wanneer je in het water ligt in combinatie met de 1 op 1 begeleiding en snelheid van de boot die afgestemd wordt op de watersporter. De boot komt altijd bij jou terug en je hoeft dus niet te zwemmen. Doordat we varen met 1 watersporter tegelijk achter de boot voorzien we jou direct van tips om je skills te verbeteren.

Ben je al een wat meer ervaren watersporter, dan slaan we natuurlijk de waltraining en het stappensysteem over. Je start dan gelijk aan de lange lijn. Natuurlijk blijven we je ondersteunen om je skills verder te verbeteren.

spetterrende foto's

Ook een keer waterskiën of wakeboarden?

NEEM EENS CONTACT MET ONS OP.